Inloggen

Inloggen

Jouw nieuwe arbeidscontract

Onze visuele arbeidsovereenkomst is opgesteld door topspecialisten met oog voor leesbaarheid en ontwerp. Hier word je wél blij van!
Starten

Vroeger was niet alles beter

Want vroeger schotelde je je nieuwe medewerkers stapels papier voor, onder de noemer ‘arbeidscontract’. Vol onbegrijpelijke stukken tekst. Zwart op wit. Met zinnen die je drie keer las, en vervolgens nog niet begreep. En dat terwijl een arbeidscontract veel invloed heeft op het leven. Zowel zakelijk als privé. Het is dan ook ontzettend belangrijk om exact te weten wat zo’n contract je verplicht te doen en laten. Een handtekening is zo gezet. Maar hoe vaak weet je nu écht wat je laat ondertekenen?

NIET DUIDELIJK

Niet-juristen (het gros van de mensheid) vinden de meeste contracten slecht leesbaar en onduidelijk.

NIET GEBRUIKSVRIENDELIJK

Het juridische jargon vliegt je om de oren. Inclusief ellenlange lappen tekst en zinnen waar je U tegen zegt. Waar stond dat ene artikel ook alweer

BORING

Zowel visueel als tekstueel. Gaap! Waarom sluiten jouw contracten niet aan bij de rest van jouw bedrijfscommunicatie?

Gelukkig kan het ook anders

Wij zorgen voor blije contractspartijen die precies weten waar ze aan toe zijn.

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst?

Simpel. Een arbeidsovereenkomst omvat de afspraken tussen werkgever en werknemer. Dit hoef je niet eens schriftelijk vast te leggen, al is het natuurlijk wel verstandig de belangrijkste afspraken op papier te zetten. Veel is wettelijk al geregeld. Een boekwerk is dus vaak niet nodig. Dit staat er in onze overeenkomst:

WELKOM!

Heet je nieuwe medewerker welkom. En dan niet met boetebepalingen of andere dingen die niet mogen. Maar met een gezellig tekstje om het ijs te breken.

FUNCTIE

Spreekt voor zich, toch? Jij weet graag wat voor vlees je in de kuip hebt. Jouw nieuwe medewerker weet graag wat ie aan z’n LinkedIn profiel kan toevoegen.

WERKTIJDEN

Dat je nieuwe medewerker geen negen tot vijf mentaliteit moet hebben, kennen we inmiddels wel. De verdere details over werktijden zet je in het arbeidscontract.

SALARIS

Je stort iedere maand een zak digitaal geld op de rekening van je nieuwe medewerker. Hoeveel er in die zak zit, leggen we graag vast.

AANVANG EN DUUR

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Of ga jij voor onbepaalde tijd de verbintenis met elkaar aan? Schrijf het op om verwarring te voorkomen.

OPZEGGEN

Voor wanneer er - onverhoopt - een einde in zicht komt. Wie mag er opzeggen? Wanneer doe je dat? En welke voorwaarden gelden er dan?

VAKANTIE

Met een fijne baan, voelt iedere dag als vakantie. Al wil je er soms gewoon even tussenuit. Hier vind je hoelang je (aaneengesloten) weg kunt blijven en hoe vaak dat mag.

ZIEKTE

In voor- en tegenspoed, toch? Daarom zetten we zwart op wit wat er gebeurt in het geval van ziekte. Wel zo duidelijk.

OVERIG

Zijn er nog dingen die specifiek zijn voor jouw bedrijf of branche? Dan voegen we die uiteraard toe, om zo een compleet document op te stellen.

made by 

lawyers

 not for 

lawyers 

paperclipheart-pulsesadthumbs-down
nl_NLNederlands